Спанакът - източник на витамини и минерали

Спанакът е богат източник на витамини и минерали, като витамини А, С, К, фолиева киселина, калций, желязо и други. Той е чудесен за подобряване на здравето на очите, костите, кожата и имунната система.

Когато купувате спанак през март, изберете свежи, сочни листа с ярко зелен цвят и без замърсявания или пожълтяване. Можете да използвате спанака в различни ястия, като супи, салати, омлети, пити и гарнитури.

Спанакът е прекрасен източник на витамини, което го прави прекрасен избор за включване във вашето ежедневно хранене.

Предлагаме интересна идея за Спаначена супа приготвена в мултикукър. 🙂

Продукти за 4-5 порции:

1 глава лук, 

1 морков, 

2 с.л. мазнина 

200 гр. спанак, 

1/3 ч.ч. ориз, 

около 6-7 ч.ч. вода, 

сол и черен пипер на вкус.

За застройката: 1 яйце и 1 ч.ч. кисело мляко.

Нарязваме лука и моркова на ситно и ги задушаваме за 5 минути в мазнината. След това добавяме водата, ориза, нарязаният спанак, солта и черният пипер. 

Настройва се програма stew за около 20 мин.

За застройването в купа разбиваме яйцето и млякото. Сипваме по малко от супата в яйчената смес и бъркаме докато се уеднакви температурата. Накрая сипваме яйчената смес в супата и разбъркваме. Вече е готова за сервиране. 🙂

Коментари (0)

Няма коментари до този момент
Product added to wishlist